Средња школа - Лукијан Мушицки

 

У ШКОЛСКОЈ 2016/17. НАШИ УЧЕНИЦИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА СЛЕДЕЋИМ ТАКМИЧЕЊИМА:
 
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ
 

7. априла 2017. год. у Београду на XXV Републичком такмичењу из пословне информатике, нашa ученицa Тијана Пухар, ученица IV-3 разреда , освојила је ПЕТО место у конкуренцији 27 школа из целе Србије. Ментор ученице је била професор Стевка Станчић.

 
Општинско такмичење из српског језика и језичке културе
 
Дана, 05.03.2017. године, у нашој школи је одржано општинско такмичење из српског језика и језичке културе. Пласман на окружно такмичење остварила је Луциа Мерковић, ученица I-4 разреда.
 
У ШКОЛСКОЈ 2015/16. НАШИ УЧЕНИЦИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА СЛЕДЕЋИМ ТАКМИЧЕЊИМА:
 
Републичко такмичење из пословне информатике

18. и 19. марта 2016. год. у Пожаревцу на XXIV Републичком такмичењу из пословне информатике, нашa ученицa Kaтарина Ђукић, ученица IV-4 разреда , освојила је ШЕСТО место у конкуренцији 28 школа из целе Србије. Ментор ученице је била професор Стевка Станчић.

Такмичење у рукомету - Кикинда 16.03.2016.

Ученице средње школе "Лукијан Мушицки" у Кикинди на међуокружном такмичењу у рукомету освојиле су III место.

 
Такмичење у рукомету- Врбас

Ученице средње школе "Лукијан Мушицки" у Врбасу на окружном такмичењу у рукомету освојиле су II место, И оствариле пласман на међуокружно такмичење које ће се одржати 16.03.2016. у Кикинди. Ученице које су оствариле успех су;
I-3 Дајана Босниц, Дражена Марковић и Милица Јанузовић
III-3 Ивана Тепић, Сара Врховац и Анђела Летић
IV-4 Данијела Кременовић, Катарина Ђукић и Љиљана Лисица
Професор Милан Пантош

 
У ШКОЛСКОЈ 2014/15. НАШИ УЧЕНИЦИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА СЛЕДЕЋИМ ТАКМИЧЕЊИМА:
 
6. САЈАМ ВИРТУЕЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА У СЕНТИ


Ученици разреда IV-5 су учествовали на 6. Сајму Виртуелних предузећа у Сенти. То су следеће ученице: Банчи Кристина, Хорват Мелинда и Микулинац Моника.
Сајам је био одржан од 08.05.2015-10.05.2015. године. Ове године сајам је био ревијалног карактера. Ученици су показали своја знања стечена у току школовања. Учесници су били 19 школа из Републике Србије. Задатак ученика је било да се уреди штанд који представља њихову виртуелну фирму, а то је у нашем случају „Преттy фаце“ доо Темерин, која се бави са прометом козметичких производа. Ова фирма постоји већ две године, регистрована је преко Агенције за привредне Регистре у Сопоту и има отворен текући рачун у Централној Виртуелној Банци у Чачку и успешно послује.
08.05.2015. у 16.45 су нас свечано примили у Средњој Школи у Сенти, а после тога је била организована позоришна представа за све госте.
Пословање фирме на Сајму је почело 09.05.2015.од 10.30-17.00 сати, а наредни дан 10.05.2015. од 08.30-10.00 пословање са осталим виртуелним фирмама, а од 10.00-13.30 сајамско пословање. Ученици су на сајам однели документацију своје фирме, фактуре, спецификацију готовинских уплата, спецификацију продатих производа као и спецификацију промета, понуду и уговоре. Од рекламног материјала имали смо каталог, заставице, флајере као и наградну игру и анкету. Ученици су припремали и ваучере за победнике наградне игре. Материјал и уређење штанда су ученици самостално урадили, и самостално су пословали на сајму.
Било је много посетилаца и било је и гостију из разних места ученици који су долазили у посету сајму. Било је преко 500 гостију.
Било је јако интересантно и корисно, јер на сајму смо стекли нова познанства, као и много искуства везана за пословање.

 

Републичко такмичење из пословне информатике

 

1. 20. и 21. марта 2015. год. у Суботици на XXIII Републичком такмичењу из пословне информатике, нашa ученицa Александра Дамјановић ученица IV-4 разреда , освојила је ПЕТО место у конкуренцији 24 школа из целе Србије. Ментор ученице је била професор Стевка Станчић.

2. На окружном такмичењу КМБ у рецитовању, ученица II-4 Маргит Илеш се пласирала даље. Такмичење је одржано 2. марта 2015. год.

 

3. Ученице II-3 одељења, Тијана Пухар и Ксенија Ергелашев, су у недељу 1.03.2015.год. учествовале на општинском такмичењу из књижевности.

 

4. На отвореном првенству новосадског клуба фризера, које је оджано 8.02.2015. год., наша ученица Јахај Леонтина је освојила ДЕСЕТО место.

 

У ШКОЛСКОЈ 2013/14. НАШИ УЧЕНИЦИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА СЛЕДЕЋИМ ТАКМИЧЕЊИМА:

 

GENISU – Војвођанско Ученичко такмичење у менаџменту


31. маја 2014.године у Новом Саду, у оквиру XII. ГЕНИУС конференције одржана је VII. Војвођанско Ученичко такмичење у менаџменту. Средњу Школу “Лукијан Мушицки” из Темерина су представљале ученице Кристина Банчи, Моника Микулинац и Мелинда Хорват из разреда III.5, смер пословни администратор. На такмичењу је учествовало укупно девет екипа. Ученице наше школе освојиле су I. место са пословним планом “Вера мама” доо, а менторка им је била Каролина Такач. Велике честитке менторки и успешној екипи ученица!

 

Републичко такмичење из пословне информатите

 

1. На XXII Републичком такмичењу из пословне информатике наш ученик Милош Миливојевић ученик IV-4 разреда , освојио је СЕДМО место у конкуренцији 28 школа из целе Србије. Ментор ученика је била професор Стевка Станчић.

 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ КОРЕСПОДЕНЦИЈЕ


Дана 13.03.2014 одржано је школско такмичење из пословне коресподенције. На такмичењу је учествовало 11 ученика из 2. 3. и 4. разреда. Ученици су постигли следеће резултате:
1. Миливојевић Милош
2. Ђукић Никола
3. Микулинац Моника
Ученици који су освојили прва три места добили су вредне награде.
Организатори такмичења: Мирослава Гогић, Фењвеши Јунг Марија, Ковачевић Валентина, Такач Каролина

 
У ШКОЛСКОЈ 2012/13. ГОДИНИ НАШИ УЧЕНИЦИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА СЛЕДЕЋИМ ТАКМИЧЕЊИМА:
   
1.

Дана 01.јуна 2013. године одржано је VI. такмичење у менанџмену у оквиру XI. ГЕНИУС конференције у Новом Саду. Нашу школу су представљали Фина Ангеш и Мичутка Кеистијан из четвртог разреда пословних администратора. На такмичењу је учествововало 24 ученика формирајући 10 тимова. Агнеш и Кристијан освојили су 2. место са бизнис планом предузећа „Бакина тајна“. Ментор ученика је била Курцинак Ангелика.

 
2.

Републичко такмичење из Мађарског језика и књижевности одржано је 18. маја 2013. године у Суботици у Гимназији за таленте „Костолањи Деже“.

На такмичењу су учествовали: Гимназија „Светозар Марковић“- Нови Сад, Бечејска Гимназија и Економска школа, Гимназија из Сенте, Гимназија за таленте „Бољаи Јанош“ такође из Сенте, Гимназија из Бачке Тополе, Гимназија из Зрењанина, Гимназија „Светозар Марковић“ из Суботице, Гимназија за таленте „Костолањи Деже“ такође из Суботице, итд....

Ученица наше школе, Жуњи Моника , освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО !!! Њен предметни професор је Кантар Фараго Силвија.

   
3. Жуњи Моника је освојила друго место на окружном такмичењу из матерњег језика (Бечеј, 20.04.2013год.)
   
4. Републичко такмичење из Статистике одржано је 12. и 13. априла 2013. године у Шапцу.
Ово је ново такмичење ученика под покровитељством МПНТР и Заједнице. Последње такмичење из овог предмета било је пре 14 година.
Наш ученик Милан Татић(4-4) освојио је треће место у конкуренцији 26 школа. Предметни професор је Милица Радић.
   
   
5. Дана 23. марта 2013. одржано је Републичко такмичење из пословне информатике у Суботици.

Према пропозицијама такмичења, сваку школу је представљао један ученик. Нашу школу је представљала ученица 4-4, Милица Пена. Наша школа је заузела 16 место од укупно 31 школе.

   
6. Средња школа први пут на такмичењу на сајму виртуелних предузећа

Ово такмичење одржано је у Бору у периоду од 16-18.маја 2013 године.
Средња школа “Лукијан Мушицки” представила је виртуелно предузеће „ПАНДА“ ДОО Темерин, чија је делатност продаја модерног намештаја. Ученике је водила професорица Марија Фењвеши-Јунг. На такмичењу су учествовали следећи ученици III-5 разереда :
1. Паул Каролина
2. Франциа Роберт
3. Доре Тимеа
Задатак је био изложити свој штанд и вршити продају. Циљ је био што боље пословање, што лепше изложен штанд и што боља пословна комуникација.
Радно време сајма је било од 8,00 до 17 часова.
Ученици су сами уређивали свој штанд, по својим идејама, за који су били веома креативни. Имали су свој каталог производа, уговоре, понуде, поруџбеницу, благајну и све што је било потребно за пословање. Остварено је преко 700.000 динара промета, продајом виртуелне робе,а купци су били физичка и правна лица.
Ученици су професионално заступали школу, треба напоменути да су они матуранти смера пословни администратор, на мађарском језику, а на сајму су јако лепо одрадили своје обавезе на српском језику.
 
Такмичење Бор