Средња школа - Лукијан Мушицки
 
ДАН ШКОЛЕ И ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Средња школа "Лукијан Мушицки" је у петак, 19.маја обележила Дан школе, а уједно и Дан отворених врата. Том приликом нашу школу су посетили представници опшине, пријатељи школе као и ученици основнох школа из нашег окружења..Ученици и професори наше школе том приликом су припреми пригодан програм!

     
 
ДАН БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

Дан безбедности саобраћаја општине Темерин одржан је 27.априла у организацији Савета за безбедност саобраћаја .На платоу Културног центра посетиоци су имали могућност да пробају симулатор чеоног судара, симулатор превртања и "пијане наочаре". Предавање о безбедности саобраћаја одржао је председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Бјељац. Акцију је подржала Средња скола "Лукијан Мушицки" шији су ученици активно учествовали у наведеним активностима!

 
ФЕСТИВАЛ ЗАНАТА

МаЂарска привредна комора организовала је од 23-25.04.2017.године у БудимпеШти међународни "Фестивал заната" (Сзакма сзтар фесзтивал),који је осим изложбеног тј.сајамског имао и такмичарски карактер. Представљено је око 50 различитих заната, а учествовало је 40 школа. Средњу сколу "Лукијан Мусицки"из Темерина представљали су ученици Колесар Кристиан, Цирок Атилла, Вираг Антал и Варга Михаљ, сви из III-5 разреда. Предводио их је проф.Веребељи Ласло и постигли су запажене резултате из области заваривања и обраде метала!

 
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Дана,29.04.2017.године у Сремским Карловцима је одржано Окружно такмичење из српског језика и језичке културе. Нашу школу представљала је Луциа Мерковић,ученица I-4 разреда. Луциа је освојила 17 бодова,сто је у рангу 2.места. Честитке за Луциу и проф.Александру Скенџић!

 
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ

У Спортском центру у Жабљу, 20.априла 2017.године одржано је окружно такмичење за дечаке у рукомету. Средњу школу "Лукијан Мусицки"представљала је екипа коју чине: Танасић Лука ИИ-3,Скавић Зоран ИИ-3,Марковић Александар ИИ-3,Пролић Раденко ИИ-3,Ђокић Милош И-2,Павлов Јова И-2 и Паска Ервин И-5. Рукометну екипу је предводио професор Пантош Милан. ЧЕСТИТКЕ ЗА ОСВОЈЕНО 3.МЕСТО!

 
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ

7. априла 2017. год. у Београду на XXV Републичком такмичењу из пословне информатике, нашa ученицa Тијана Пухар, ученица IV-3 разреда , освојила је ПЕТО место у конкуренцији 27 школа из целе Србије. Ментор ученице је била професор Стевка Станчић.

 
ТАКМИЧЕЊЕ - МАШИНСТВО

У машинској школи "Панчево" у Панчеву,07.априла 2017.године одржано је XXV обласно такмичење ученика средњих школа из подручја рада:машинство и обрада метала. Средњу школу "Лукијан Мушицки" представљали су ученици Роланд Саму и Кристиан Мулер. Ученике су припремали и водили професори Јожеф Јунг и Ласло Веребељи.

ПОСЕТА ИЗ РУСИЈЕ

Од 2-5 Марта 2017.г. у посети су нам биле професорке Физичког васпитања из Белгорода /Русија / које активно раде на ширењу Јаџента који је настао код нас. Наташа Поклад из школе "43" и Лариса Осипова из школе "4" и њен син Саша. Оне су имале неколико заједничких тренинга са нашим играчима и увежбавале су суђење. Договор о сарадњи наших школа је постигнут . На слици су : Директор С.Школе "Лукијан Мушицки" Миломир Радић , проф. Александра Скенџећ, Марија Ковић , Маријана Радовановић, Јанко Павлис , Седе слева : Сабах Ал Зубеиди из Ирака , Наташа Поклад , Лариса Осипова из Русије. Након две недеље оне су одржале Јаџент семинар за колеге фискултурнике из града Белгород.

 
ШКОЛИМПИЈАДА

Одржан је први квалификациони круг квиза " ШКОЛИМПИЈАДА" у организацији средње школе" Лукијан Мушицки" из Темерина. Укупно ће бити два квалификациона циклуса, једно полуфинале и на крају финале.
Свака екипа броји 4. члана из различитих школа и различитог су узраста.
Циљ овог такмичења је пре свега дружење различитих генерација и неговање правих, позитивних вредности код младих људи. - списак екипа
Учествују ученици из следећих школа:
1. " Петар Кочић" из Темерина
2. " Кокаи Имре" из Темерина
3." Славко Родић" из Бачког Јарка
4. "Данило Зеленовић" из Сирига
5. " Душко Радовић" из Новог Сада
6. " Лукијан Мушицки" из Темерина, ако домаћин и организатор

Ученици из различитих школа, распоређени у различитим групама се такмиче у следећим играма:
1. АСОЦИЈАЦИЈЕ
2 ПАНТОМИМЕ
3. КОРАК ПО КОРАК
4. БРЗЕ ПИТАЛИЦЕ

 
Семинар, 25.02.2017.год

У школи је дана, 25.02.2017. године, проф. енглеског Весна Поповић одржала семинар на тему - Формативно и сумативно оцењивање. Семинару су присуствовали наставници школе.

 

Прослава школске славе Свети Сава СШ "Лукијан Мушицки" у цркви у Старом Ђурђеву -27.01.2017.