Средња школа - Лукијан Мушицки
Школска слава

Школска слава Свети Сава, на предлог Министарства просвете, ове године је прослављена 25.01.2013. г. Том приликом, ученици и наставници наше школе организовали су пригодну свечаност, а уприличен је и свечани ручак у подруму школе. Организатори приредбе били су вероучитељ Душан Русмир и професорица српског језика Наташа Томић - Симић. Посебан допринос приредби дали су чланови школског хора, драмске и рецитаторске секције. Свечаности су присуствовали православни и католички свештеници, представници локалне самоуправе, родитељи ученика, бивши и садашњи радници школе. Нови кум школе, Витомир Продић, пресекао је славски колач. Након приредбе, славље је настављено у школском подруму, где је организован свечани ручак. Уз музику, игру и весеље, садашњи и бивши радници школе заједно са својим гостима прославили су празник.

Погледај слике...

 Куп толеранције

Куп толеранције је одржан 16 17 18 новембра 2012 год. у Сомбору и окупио је 40 школа.Од тога је 16 основних и 24 средњих. Такмичило се више од 380 ученика у пет спортова: стони тенис,мали фудбал, одбојка и женска и мушка кошарка.

Циљ пројекта је повезивање и међусобно упознавање младих припадника различитих националних и етничких заједница у Војводини, као и фер борба на спортским теренима и спортско и толерантно навијање. Једна од школа била је и средња школа Лукијан Мушицки. Нашу школу је представила женска кошаркашка екипа.

Они који до тада нису знали, добро су упознали фер и плеј игру, навијање и храброст борбеност, девојке се нису штеделе на кошаркашком терену. То није била само утакмица већ борба против кошаркашких клубова из Бачке Паланке, Зрењанина, Шида, Ковина, Суботице, Сремске Митровице и Сремских Карловаца.

 

Кошаркашку екипу су чиниле : капитен-Катарина Станић, Александра Караћ, Јелена Каменко, Александра Бајкин, Слађана Раонић, Бобана Шопаловић, Тамара Јоцић и Снежана Рогић.Девојке су успешно презентовале школу.

 

Куп толеранције

 

Куп толеранције

 


27. маја 2013. године

са почетком у 9 часова

у Спортској хали у Темерину

о д р ж а н а ј е

М и н и о л и м п и ј а д а з а б о р а в љ е н и х и г а р а

у организацији

Локалне инклузивне мреже

Е Ц О В А Њ Е"

Темерин

Учесници манифестације: деца из Предшколске установе "Вељко Влаховић" из Темерина, ученици ОШ "Петар Кочић" и ОШ "Кокаи Имре" из Темерина, ОШ "Славко Родић" из Бачког Јарка и ОШ "Данило Зеленовић" из Сирига , СШ "Лукијан Мушицки" из Темерина, као и корисници ЦЗСР - Дневног центра за децу и чланови Удружења грађана "Кап".

Носилац активности био је Тим за инклузивно образовање Средње школе „Лукијан Мушицки“, која у оквиру пројекта „Унапређивање образовања у Србији кроз развој Мреже подршке инклузивном образовању“, реализује пројекат „Нецовање“.

Основни циљ манифестације је да се кроз заједничке активности промовишу вредности инклузивног образовања, као и да се шира локална заједница сензибилише да подржи спровођење и унапређење инклузивне праксе у нашој средини.


Пријатељи манифестације : Општина Темерин, Канцеларија за младе Темерин, Актив жена МЗ Бачки Јарак, Креативна радионица, Извиђачки одред „Лукијан Мушицки“ Темерин, Центар за социјални рад Темерин.

 

Представници различитих установа ф ормирали су мешовите екипе. Деца различита по узрасту, полу, језику и развојним способностима међусобно су сарађивала у оквиру свог тима. Жута, црвена, плава, наранџаста и зелена екипа пролазиле су кроз пет различитих игара: „Весела школица“, „Пренеси лоптице“, „Нецуј се“, „Пирамида пада“ и „Буди креативан“.

На крају су проглашени победници – а то су сви учесници, јер су на терену показали доброту , племенитост, толеранцију и једнакост за које се и боримо у васпитно-образовним установама у нашој локалној заједници, али и у читавом друштву у ком живимо .