Средња школа - Лукијан Мушицки
07.06.2012.г.

Трећа година матураната смер-аутомеханичари III-3 и III-6 је полагала завршни испит. Комисија је радила у саставу:проф. Петровић Радивој, проф. Лендак Имре, проф. Јунг Јожеф и проф. Биљана Лазић. Ученици су показали знања из области машинства. Завршни испит су положили сви ученици који су изашли на полагање.

masinci
masinci
masinci
masinci

Извештај стручног већа личних услуга

Матуранти фризерског смера су радили практичну одбрану матурских радова током марта. Имали су могућност да прикажу све оно што су научили током три године,као и да покажу сву своју креативност и умеће. Довели су моделе на којима су радили различите фризуре.

Ученици треће завршне и друге године овог смера учествовали су у промоцијама школе. Том приликом посетили смо основне школе у Сиригу, Бачком Јарку и Темерину. У посетама ученицима осмог разреда они су говорили своје утиске из школе, како се одвија настава, чиме су задовољни и зашто би поново уписали овај смер баш у овој школи.Од наставника су их пратили Ивана Чакић и Мирослава Јаковљевић.

Наша уценица Оливера Бига ,матурант из III-1 учествовала је на Отвореном првенству Београда 22. априла у категорији Пунђе за младу. Том приликом,била је у конкуренцији јуниора и сениора и била најмлађи учесник. Од 25 такмичара,освојила је треће место и постигла велики успех.

Посета Сиригу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Почетком јуна,матуранти ће бранити усмено своје завршне радове и тиме завршити своје школовање,уз диплому женског фризера.

 

ЈАЏЕНТ

На скупу стручњака физичког васпитања који је одржан 28.11.2011. године у Средњој школи "Лукијан Мушицки" у Темерину, договорено је да се Јаџент као идеја која се потврдила у више држава у будуће више ради на факултетима спорта и физичког васпитања. На скупу су поред аутора Јаџента проф.Јанка Павлиса присуствовали: Бранка Гава Протић(председник Факултета Нови Сад), Људмила Бураја(декан Факултета Стари Оскол Русија), Душан Митић(декан Београдског факултета),Федор Собианин(Белгород Русија), Меланија Живковић(професор Беочин), Бранислав Антала(председник ФИЕП Европе), Дајана Ђукин(Söreg-Мађарска), Тамаш(Söreg-Мађарска),Жужана Бански(директориса Söreg-Мађарска), Изабела Урбан(секретар образовања Темерин)

јаџент
јаџент
јаџент
јаџент

ИЗВИЂАЧИ ТЕМЕРИНА НА ВИШЕБОЈУ У БЕЧЕЈУ

Извиђачи Темерина су од 30. септембра до 2.октобра 2011. боравили у Бечеју и такмичили се на 18. извиђачком вишебоју. Циљ је био само један: бити међу прве три екипе. На такмичењу је учествовало преко тридесет екипа, међу којима је било и шест темеринских.Од тих шест екипа, две су освојиле друга места у својим категоријама.Старешина одреда Миломир Радић био је задовољн успехом својих извиђача на вишебоју. Међу учесницима су били и ученици наше школе: Марко Фатић -I1, Катарина Веркић -I1, Александра Дамјановић -I4, Жељко Павић - I3.

Извиђачи

СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА

27. јануара 2012. у спортској хали обележена је школска слава - Свети Сава. У пријатном амбијенту и свечаној атмосфери, ученици и наставници наше школе још једном су изразили дивљење и признање првом српском просветитељу и истакли значај његових завета и у нашем времену. Бројни гости, бивши радници школе, родитељи наших ученика, представници локалне самоуправе и темерински свештеници посебно су допринели свечаности ове приредбе. Организатор приредбе били су професори Стручног већа матерњих језика, а учесници ученици наше школе.

ИРАЧКО ВЕЧЕ У ТЕМЕРИНУ

Ирачко вечеИзвиђачи Темерина и Средња школа "Лукијан Мушицки" 25.05.2012. су организовали прво "Ирачко вече" у Темерину. Том приликом угостили су ирачког песника Сабаха Ал-Зубеидија и организовали песничко вече у галерији КИЦ-а. Идејни творац овог лепог догађаја био је професор географије Миломир Радић, а ученици Средше школе "Лукијан Мушицки" су читали поезију. Песме су писане ирачком и на српском језику, а инспирисане су песниковом љубави пема домовини.

ДИЛС

Пројекат „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – ДИЛС“, реализују три министарства Владе Републике Србије - Министарство здравља, Министарство просвете и Министарство рада и социјалне политике. Он се реализује у сарадњи са Светском банком, односно Међународном банком за обнову и развој (ИБРД). Основи циљ пројекта је унапређивање квалитета, доступности и ефикасности услуга на локалном нивоу. Један од садржаја у оквиру овог пројекта је и „Тестирање инклузивног програма у 25 партнерских установа у Србији“. Путем њега треба да се тестира и разради пакет обука које ће допринети развоју капацитета нашег школства за инклузивно образовање, пре него што се ове обуке широко примене у образовном систему. Наша школа нашла се међу тих 25 изабраних образовних установа (међу којима је 15 основних школа, 7 предшколских установа и само 3 средње школе). Неко ће рећи да смо заморчићи, а неко ће ипак схватити да смо у благој предности у односу на остале. Чланови нашег школског Тима за инклузију током првог полугодишта прошли су предвиђене обуке, након којих су осмислили пројекат „ПИТАМО СЕ СВИ“. Путем овог пројекта желимо да допринесемо унапређењу професионалних компетенција запослених у нашој школи за рад са ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом, тешкоћама у учењу и проблемима у понашању, као и сензибилизацији свих школских актера и шире локалне заједнице за прихватање и подршку овим ученицима. Пројекат се састоји из следећих активности:

* Организација два дводневна семинара – семинар Компетенције наставника за примену нове парадигме учења (у фебруару) и семинар Обука наставника за рад са проблематичном децом и породицама (у мају), као и организација интерних семинара и огледних часова.

* Извођење представе „Марко Краљевић и Муса Кесеџија“, у сарадњи са Удружењем за инклузију особа са инвалидитетом из Темерина, у марту.

* Промоција инклузивне праксе у школи на школској манифестацији Сајам имагинарних предузетника, у мају.

* Прилагођавање школског тоалета ученицима са тешкоћама у кретању и постављање знакова за оријентацију у школи.

Тим за инклузију: Нада Срећков, Мартина Јањанин, Сања Јовановски, Силвија Кантар – Фараго и Александра Скенџић

Извиђачи