Средња школа - Лукијан Мушицки

 

У нашој школи ученици су укључени у следеће секције:
1. Новинарско-информатичка  
2.
Драмска  
3 Рецитаторска  
4. Географска  
5. Уређење школске околине  
6. Спортске (фудбал, кошарка, јаџент)  
7. Хор  
8. Еколошка  
9. Машинска  
10. Еколошка  
11. Секција савремене пословне коресподенције
12. Фризерска  
13. Планинарска  
14. Астрономска  
15. Ликовна  
16. Знање за самопоуздање  
17. Цртање стрипа  
18. English corner  
19. Креативна радионица  
 
Новинарска секција
Јаџент
  Идеја за оснивање школског листа родила се на паузи праксе текстилаца 2005.г. Разговарајући о много чему - екскурзијама, секцијама, разним дешавањима у школи…, дошле смо на идеју да поразговарамо са професорицом о покретању школског листа на којем би заједно радили ученици и професори. Професорица се одушевила нашим предлогом.

Замислиле смо се да у нашим новинама забележимо нека актуелна дешавања у школи и у средини у којој живимо а која имају велики значај за све нас.

Име листа "ГЕНЕРАЦИЈА", одабрале смо зато што смо ми последња генерација текстилне струке у овој школи.

Дајемо све од себе да сваки наредни број буде још заимљивији и разноврснији по садржају. У томе нам, поред сталних чланова, који су задужени за поједине рубрике, помажу сви ученици који то желе, својим предлозима, коментарима, сугестијама, па и критикама.

Јаџент је спортска дисциплина са лоптом у којој учествују мешовите екипе. Три главна принципа у која се уклапа свако правило су:
брзо мисли
брзо делуј
буди џентлмен

Од дана ауторске заштите 18.02.1993. до сада је и поред услова какви су владали у Југославији (Србији) основано шест клубова и још неколико екипа, а данас се јаџент игра и у Чешкој, Словачкој, Мађарској, Румунији,... Јаџент је мешавина правила одбојке, између четири ватре, кошарке, фудбала а има и правила која су нова и оригинална. Аутор ове занимљиве и необичне игре је професор наше школе Јанко Павлис, а посебно смо поносни јер је први јаџент клуб у Темерину, састављен од ученика наше школе.

Јаџент се игра три пута по 20 минута и на крају се саберу погодци екипа која је више пута погодила противника истог пола победила је.

Једну екипу чини 20 чланова а стартна поставка има 12 чланова.

 
Креативна радионица
Бумџент
  У СШ "Лукијан Мушицки" из  Темерина је током септембра 2014. г. у оквиру личних услуга оформљена секцијa „ КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА“, како би заинтересовани ученици развијали своје креативне способности. Радионицу води наставница практичне наставе са технологијом рада Сања Јовановски. Бумџент је ауторска игра проф. Јанка Павлиса, а ауторска заштита је урађена 1999. О тој идеји су упознати у свим државама где се наш, већ распрострањени, јаџент раширио. Ако желите да се упознате са овом новом игром погледајте видео снимак испод !