Средња школа - Лукијан Мушицки


 

Az európai kultúra napjai a Lukijan Mušicki Középiskolában, Temerin, 2016. IX 22. péntek

Részt vettek: a citerások, a Szirmai Károly Művelődési Egyesület, a Szőregi ME, a becsei zenészek és iskolánk tanárai és diákjai.

{image.index}/{image.total}
 
Nyílt napok az iskolában

A Lukijan Mušicki Középiskola 2016. május 20-án nyílt napot rendezett. Ezen a napon iskolánkat meglátogatták a nádalyi, gospođinci, járeki és a temerini általános iskolák nyolcadikosai. A látogatás célja az volt, hogy a diákok megismerkedjenek iskolánkkal általában és a szakokkal, amelyeket iskolánk nyújt. Az igazgató fogadta a vendégeket, és rövid beszédben üdvözölte őket. A nyolcadikos diákok bejárták a fodrászszalont, a pedikür és manikür szalont, a gépészműhelyet, valamint, a könyvtárat. Az eseményt gazdag műsor követte, amelyet iskolánk tanárjai és diákjai készítettek a nyolcadikosok számára, akik szép emlékekkel távoztak iskolánkból.

{image.index}/{image.total}
 
"Párizs érintése" - a személyi szolgáltatások szakkirándulása

Több év után először szerveztük meg az igazgatónak köszönhetően a szakkirándulást. 2015. október 17-én a diákok osztályfőnökeikkel és szaktanáraikkal meglátogatták a 26. nemzetközi kozmetikai árumintavásárt Belgrádban, amely a legnagyobb Dél-Kelet Európa térségében. A kiállításon a legnagyobb és legsikeresebb cégek mutatkoztak be. A diákok szemszögéből legfontosabb volt, hogy különféle új technikákat láthattak, többek között a hajvágás, hajfestés és árnyékolás szakterületén. A kiállítás 2-es számú csarnokában nézgelődhettek, tájékozódhattak és kipróbálhatták több, mint 240 márka termékeit 10 különböző államból. Voltak még rövidebb előadások is. A vásár több óriág tartó megtekintése mély benyomásokat hagyott a diákokon és a tanárokon is.
Sanja Jovanovski

{image.index}/{image.total}
 
Gyermekhét 2015. október 9.

A Gyermekhét befejeződése alkalmából ünnepséget tartottunk a temerini sportcsarnokban. Iskolánk tanulói Milan Julinac tanárúrral két számmal léptek fel:

1. Тера Ленка риђу и зеленка

2.Поранила девојчица голубове да рани

 
Kirándulás a Fruška gorára, 2015. X 3.

Iskolánk ingyenes kirándulást szervezett a diákok számára 2015. október 3-án Kronológia: - Az iskola előtt gyülekeztünk és elindultunk 8 órakor - Megtekintettük Karlócát - A Stražilovo kirándulóhelytől egy 10 kilóméteres gyaloglótúrát tettünk meg - Branko Radičević híres költőnk emlékművét is láttuk - A fárasztó gyaloglás után autóbusszal mentünk a Popov Čothoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tájra, ezután a grgurevci barlang bejáratához mentünk, de biztonsági okokból nem mentünk be - Később Ležimir felé indultunk, egy útkereszteződésnél elektromágneses koncentrikus körök voltak, amelykben néhány percet töltöttünk - Az összegyűjtött erő után meglátogattuk a Šišatovac kolostort, ahol valamikor lakott és munkálkodott Lukijan Mušicki, valamint a Manđelosnál található fából készült Sveti Vasilije kolostort, amely egy régi római forrásnál van - Visszatérőben körbejártuk a péterváradi várat, a katakombákat és a planetáriumot

 

A Lukijan Mušicki Középiskola és a temerini Önkéntes Tűzoltóegyesület együttműködése

•  A Lukijan Mušicki Középiskola és a temerini Önkéntes Tűzoltóegyesület közreműködésről szóló egyezményt írtak alá

•  A II.4 tagozat – tűzvédelmi technikus diákjai gyakorlati oktatáson az Önkéntes Tűzoltóegyesületben