Средња школа - Лукијан МушицкиSzent Száva ünnepe

Az Oktatási Minisztérium ajánlására Szent Száva ünnepét az idén 2013. január 25-én ünnepeltük. Ez alkalomból iskolánk tanulói és tanárai ünnepséget szerveztek, melyen fellépett az iskolai kórus, a színjátszó és a szavaló szakcsoport. Az ünnepség szervezői Rusmir Dušan, hitoktató és Tomić-Simić Nataša szerbtanárnő voltak. Az ünnepségen jelen voltak a pravoszláv és a katolikus elöljárók, a községi önkormányzat képviselői, a tanulók szülei, az iskola régi és jelenlegi dolgozói. Az iskola új komája Prodić Vitomir.

Képek...

 


Tolerancia Kupa

 

2012. november 16-tól 18-ig tartották meg Zomborban a Tolerancia Kupát, melyen 40 iskola vett részt, ebből 16 általános és 24 középiskola. 380 tanuló versenyzett öt sportágban: ők asztali teniszben, teremfociban, röplabdában, férfi – és női kosárlabdában csillogtathatták meg tudásukat.

 

A Tolerancia Kupa célja, hogy hidat alkosson a Vajdaságban élő nemzetek és nemzetiségek között valamint a sport szellemében való ismerkedés egymás kultúrájával. Ezen a rendezvényen a Lukijan Musicki Középiskola női kosárlabda csapata is részt vett.

 

A fair-play játék szellemében zajlottak az események.A kosárlabda csapat tagjai: Katarina Stanić-kapitá ny, Aleksandra Karać, Jelena Kamenko, Aleksandra Bankin, Slađana Raonić, Bobana Šopalović, Tamara Jocić és Snežana Rogić.

 

Куп толеранције

 

Куп толеранције

 


Gyermekhét

A gyermekhét alkalmából iskolánk tanulói is megcsillogtatták színészi képességeiket a Papháború című darabban, amelyet tanáraik segítségével készítettek elő. Ezt az előadást négyszer vitték színre, a célközönség pedig a helyi általános iskolák diákjai közül került ki. A négy nap alatt az előadást kb. 1300-an látták. Az október 5-én megrendezett álarcosbálon is segítkeztek tanulóink. Képek...

 

представа