Средња школа - Лукијан Мушицки2012.06.07.

Megtartották a záróvizsgát a két végzős autómechanikus osztály (III-3, III-6) számára. A tanulók gépészetből vizsgáztak, a vizsgáztatóbizottság tagjai Petrovi ć Radivoj, Jung József, Lendák Imre és Biljana Lazi ć tanárok voltak. Minden tanuló sikeresen vizsgázott.

masinci
masinci
masinci
masinci

Szent Száva napi ünnepség

2012. január 27-én ünnepi műsorral emlékeztünk meg Szent Száva, az iskolák védőszentje napjáról. A műsorral a diákok és tanárok Szent Száva élete és munkássága előtt tisztelegtek. Számos vendég, nyugalmazott tanáraink, a diákok szülei, a városi önkormányzat képviselői és temerini papok jelenlétükkel még ünnepélyesebbé tették ezt a műsort. A szervezők a nyelvész szaktanárok, valamint iskolánk tanulói voltak.

 

GYERMEKHÉT (2011. október 3-10.)

Országszerte már hagyományosan a gyermekhét október elején kerül megrendezésre. Habár ez a hét inkább az óvodások és kisiskolások jegyében zajlik, iskolánk tanulói igen aktívan segítettek a rendezvény lebonyolításában. Végzős fodrász diákjaink szaktanáraik vezetésével a „Veljko Vlahović“ óvoda csöppségeinek készítettek ötletes frizurákat a frizurarevüre. Iskolánk drámai szakcsoportja háromszor vitte színre községünk általános iskolásai számára a „Kraljević Marko és Musa Kesedžija“ című színdarabját. A darab elkészítésében együttműködött a Fogyatékos Személyek Felzárkóztatását Segítő Szervezet is. Az előadás szereplőinak jutott az a megtisztelő feladat, hogy a gyermekhét fináléjaként szervezett álarcos körmenetet vezessék, amikor felvonultak a gyerekek községünk minden oktatási intézményéből. Erre az alkalomra közgazdász tanulóink minden résztvevő intézmény számára vidám plakátokat készítettek, fodrászaink segítettek az álarcok elkészítésében.

Képek...

модел

Kraljević Marko, Musa Kesedzija, egy kis ökológia és sok móka

Iskolánk tanulói, együttműködve a temerini Fogyatékkal élők felzárkóztatásáért Szervezetével, április 20-án színre vitték a „Kraljević Marko és Musa Kesedzija“ című darabot. Kraljević Markot ebben a darabban ironikusan és viccesen tűntették fel, a forgatókönyvet a nisi Miroljub Nedović adaptálta. A próbákat Skenđić Aleksandra és Radovanović Marijana vezették. A jelmezek és díszlet elkészítésében segítettek úgy a diákok, szülők, tanárok, nyugdíjas tanáraink is. Az előadás célja, az mellett, hogy a közönség jól érezze magát, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre, azon kívül a fogyatékkal élő személyek beillszekedésére az oktatási rendszerbe.

Imaginárius vállalkozók kiállítása

2011. május 20-án iskolánkban harmadszor tartották meg az „Imaginárius vállalkozók kiállítása“ rendezvényt. Idén a kiállítás két részből állt, verseny és bemutató. A verseny keretein belül a közgazdász tanulóink mutatták be tudásukat a képzeletbeli vállalkozás irányítása, reklámozása által. Hat csapat versenyzett, közülük a legjobbat a résztvevő tanárok, szakzsűri és a látogatók titkos szavazása alapján választották ki. A legjobbnak a „Tücsök“ óvoda bizonyult, a csapat nyereménye számos támogatónknak kszönhetően 25.000 dinár volt. A rendezvény másik részében a diákok röviden bemutatták az érdeklődő látogatóknak iskolánk szakirányait.

“Kengurú határok nélkül”

Már hagyományosan, iskolánk tanulói az idei tanévben is részt vettek a “Kengurú határok nélkül” matematikaversenyen.

Mennyire ismerjük egymást?

Iskolánk negyedszer vesz részt a Vajdasági Végrehajtótanács által szervezett „Mennyire ismerjük egymást?“ versenyen. Részt vettek: Šipla Darko (I4), Lovrić Jovana (I4), Babić Sanja (I4), Tatić Milan(I4). A felkészító tanár Lazić Biljana volt. A döntőt 2010. május 19-én tartották meg, iskolánk a negyedik helyezést nyerte el és értékes díjakkal tért haza.

Квиз

Gyermekhét 2010. október 3-10.

Már hagyományosan a gyermekhét október első hete. Iskolánk tanulói igen aktívak voltak ez a hét alatt. Végzős fodrász tanulóink a szaktanárok vezetésével az óvodásoknak készítettek frizurákat a frizurarevőre. Iskolánk drámai szakcsoportja ezen a héten háromszor is színre vitte a „Kraljević Marko és Musa Kesedzija“ című darabot. Idén ez a hét a fogyatékkal élő gyermekek jogainak megismeréséről szólt, a színdarab is ebben a szellemben lett előadva. A gyermekhét záróeseményeként tartott felvonulást iskolánk tanulói vezették, akik erre az alkalomra plakátokat is készítettek.

deca