Средња школа - Лукијан Мушицки


Iskolánkban a következő szakcsoportok működnek:

1.

Újságíró-Informatika

 
2.

Drámai szakcsoport

 
3

Szavalás

 
4.

Földrajz

 
5.

Iskolánk környezetének rendezése

 
6.

Sport (foci, kosárlabda, jadzsent)

 
7. Kórus  
8.

Ökológia

 
9.

Gépészet

 
10.

Gépírás

 
11.

Fodrász

12.

Hegymászó

 
13.

Asztronómia

 
14.

Képzőművészet

 
15.

Önismeret és önbizalom

 
16.

Képregény rajzolása

 
17. Angol sarok  
     
 
Újságírás
Jadzsent
 

Tanulóink írták: “Az iskolaújság megalapításának ötlete 2005-ben merült fel. Szakmai gyakorlaton voltunk, és a szünetben beszélgettünk kirándulásról, szakcsoportokról, különböző iskolai rendezvényekről. Úgy gondoltuk, hogy szükség lenne egy iskolaújságra, amit együtt szerkesztenek a diákok és tanárok, és tanárnőnk nagy lelkesedéssel fogadta ötletünket.

Úgy képzeltük el, hogy az aktuális iskolai témákról, eseményekről fogunk írni, amik mindenki számára érdekesek és jelentősek lehetnek. Mivel mi voltunk utolsó textil szakos osztály az iskolában, az újság a “Korosztályunk” nevet kapta. Minden kiadványt igyekeztünk feltölteni aktuális tartalommal. Szakcsoportunk állandó tagjai mellett, az újság szerkesztésébe belesegített minden lelkes tanulótársunk cikkel, ötletét, hozzászólással, kritikával.

 

A Jadzsent egy vegyes csapatok számára kitalált labdás sportág. A játék 3 alapelve: gondolkodj gyorsan, cselekedj gyorsan, legyél úriember. A játék hivatalos bejegyzése óta (1993. február 18.) a háborús idők ellenére országunkban 6 klub, és még pár csapat lett alapítva, sőt ma már a játék egyre népszerűbb Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában… A játékszabályok több labdajáték ötvözéséből születtek: röplabda, négy tűz között, kosárlabda, foci, de vannak benne új és eredeti szabályok is.